موزه پرا استانبول

این موزه یکی از موزههای هنری و بسیار زیبای این شهر است و محل کنونی آن در گذشته هتل بریستول بوده که توسط معمار آشیل منونوس طراحی گردید و بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ توسط معمار سینان گنیم بازسازی شد و تبدیل به موزه هنری پرا گشت.
بخش های مختلف موزه پرا
موزه پرا دارای مجموعه های دائمی و موقت است که در ادامه مجموعه های دائمی آن را معرفی می کنیم.
مجموعه نقاشی های شرق شناسی پرا یکی از برجسته ترین مجموعه های ترکیه است که آثار مهمی از هنرمندان شاخص اروپایی با الهام از دنیای عثمانی و جغرافیای ترکیه و آثار هنرمندان عثمانی و تاثیر آن ها بر هم را از قرن ۱۷ تا اوایل قرن ۱۹ نشان میدهد.
موقعیت موزه پرا
منطقه بی اوغلو ، خیابان مشروطیت ، با خط اتوبوس M2 مسیر ینی کاپی، حاجی عثمان به ایستگاه شیشانه بروید و از خروجی خیابان مشروطیت خارج شوید و تا موزه ۱۰ دقیقه پیاده روی کنید.
نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به موزه پرا ، ایستگاه تپه باشی بی اغلو در بلوار تارلاباشی است. از این ایستگاه تا موزه را میتوانید با ۵ دقیقه پیاده روی طی کنید.
میتوانید از میدان تکسیم وارد خیابان استقلال شوید و قبل از اتمام خیابان به سمت راست بپیچید و وارد خیابان آسمالی میسکت شوید تا به چهار راه برسید و به راست بپیچید و مسیر را ادامه دهید تا به موزه برسید.
مجموعه عثمان حمدی بی
این بخش از موزه به بزرگداشت آثار و معرفی زندگی عثمان حمدی بی اختصاص دارد. با وجودی که ۱۰۰ سال از وفات او می گذرد همچنان اقدامات شاخص و مهم او در عرصههای مختلف فرهنگی و هنری ، نقاشی ، باستان شناسی ، موزه شناسی و آموزش هنر ، موضوع داغ محافل فرهنگی است.
مجموعه پرتره های امپراتورس در موزه پرا
در طول دو قرن ۱۸ و ۱۹ هنرمندانی که به نام نقاشان بسفری شناخته میشدند جنبه های مخلفی از امپراتوری عثمانی به خطور حاکمان آن دوران را به تصویر کشیدند. مجموعه پرتره امپراتور مخصوص نقاشی های این دو قرن است.
مجموعه جهان های موازی موزه پرا
پرتره های حامیان هنر و سفیران قرن ۱۷ و ۱۹ در این مجموعه قرار گرفته است. این مجموعه از طریق هنر شما را با تاریخ دیپلماتیک این دوران آشنا می کند و شخصیت هایی جذاب را به شما معرفی می نماید.
تا پیش از قرن ۱۹ میلادی ، سفیران کشورهای زیادی به عثمانی سفر می کردند و با سنت های مخصوص آن دوران با آن ها رفتار میشد و هنگام بازگشت علاوه بر مستنداتی از استانبول و سایر شهرهای عثمانی ، آداب و رسوم و ساختار های اجتماعی امپراتوری عثمانی را به همراه نقاشی ها و هدایای امپراتوری با خود به کشورشان می بردند.
مجموعه استانبول در موزه پرا
این مجموعه نقاشیهایی از زندگی روزمره استانبول در عصر عثمانی از قرن ۱۷ و ۱۹است . استانبول از دوران قدیم بهعنوان پایتخت امپراتوری عثمانی مورد توجه بوده است و به همین دلیل از رنسانس به بعد، هنرمندان زیادی سعی در به نقش درآوردن آن داشتند و به دلایل مختلف از این شهر زیبا دیدن می کردند و در نقاشیهایشان زندگی مردم شهر را به صورت مستند به تصویر میکشیدند.