موزه باستان شناسی استانبول را بیشتر بشناسید

از سردر بنا میتوان تشخیص داد که، سبک معماری آن به صورت نئوکلاسیک است. با ورود به این موزه شما با (مجسمه خدای بس) که آن را مربوط به خدای ازدواج میدانند، روبهرو میشوید. آثار و مجسمههای تاریخی بسیاری وجود دارد که نشان از قدمت تاریخی این مجموعه است. عمارت یا کاخ کاشیکاری مربوط به سال ۱۴۷۲ یعنی عصر حکومت سلطان محمد فاتح میشود.
بخش های دیگر موزه باستان شناسی استانبول
با تماشای قسمتهای مختلف این موزه، تاریخ برای شما که در آن زمان زندگی نکردهاید؛ قابل نمایش خواهد بود. آثار گوناگونی از یونانیان، ایرانیان، مصر و چین که هر کدام به طور مجزا قرار دادهاند. شما میتوانید از هر قسمت آن به صورت جداگانه بازدید کنید. همان طور که اشاره کردیم، این موزه دارای سه ساختمان و چند بخش است. در هر کدام از این بخشها آثار گرانبهایی قرار دادهاند که در طی زمان، بخشهای متنوع این موزه مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. در ادامه به بررسی برخی از این بخشها میپردازیم.
قسمت باستان شناسی موزه استانبول
بخش باستان شناسی بنای موزه که جزء اصلیترین ساختمان محسوب میشود، در سال ۱۸۱۱ با فرمان عثمان حمدی بنا شد. در سال ۱۹۱۱ موزه را بازسازی کردند اما علاوه بر هدف مقاومسازی به دنبال یکسانسازی و گسترش این ساختمان نیز بوده است. در این بخش از موزه بیش از یک میلیون آثار گران قیمت قرار دارد تا بازدیدکنندگان از آن استفاده کنند. این بخش علاوه بر آثار زیادی که دارد معماری بینظیر آن هم جلوه باشکوهی به آن داده است.
قسمت شرق باستان موزه استانبول
یکی از بخشهای بزرگ و مهم این مجموعه بخش شرق باستان است. در این بخش لباس، وسایل، سنگ نوشته وغیره به نمایش گذاشته میشود. برای این اجناس نمیتوان ارزش و بهایی قرار داد. کشف و بازدید این آثار خیلی از نظریههای تاریخی را تغییر و بسیاری را شکل داد و به همین سبب از اهمیت زیادی برخوردار است. بنای این بخش از موزه در قدیم مربوط به دانشکده هنرهای زیبا بود، که در سال ۱۹۱۷ به موزه شرق باستان شهرت یافت.
قسمت هنر اسلامی موزه استانبول
بخش هنر اسلامی موزه از موزه باستان شناسی، قسمت وسیعی از محبوبیت خود را از اثرات عثمان حمدی گرفته است. عثمان حمدی آثار خود را از لبنان و اطراف آن به شهر استانبول در ترکیه آورد و سبب معروف شدن بیشتر این موزه شد. جنبه فرهنگی و هنری این آثار خصوصیت بارز آنها در این موزه به شمار میرود. همچنین این اشیاء اهمیت زیادی دارد، زیرا پژوهشهای فراوانی با کشف و مشاهده آنها مانند: کاشیها و نوشتههای مخصوص آن زمان به دست آمده است.
عمارت کاشی در موزه استانبول
عمارت کاشی شده و موزه کاشی یا عمارت کاشی دو نام تقریبا مشابه اما دو مکان متفاوت در موزه هستند. موزه هنر اسلامی و ترکی همان عمارت کاشی بوده که به خاطر کاشیهای قدیمی و زیادی که کشف شده است، عمارت کاشی یا موزه کاشی نام گرفت. این بخش در سال ۱۴۷۲ به خواست سلطان محمد فاتح ساخته شد. در واقع این محوطه برای زمان استراحت و بازدید از بازیها بود که آن را مخصوص شاه در نظر گرفتند. رنگ سبز و فضای اطراف آن زیباییهای این مکان را دوچندان کرده است. از آنجایی که فاصله بین موزه باستان شناسی و عمارت کاشی زیاد نیست پیشنهاد میشود بعد از آن حتما از این موزه دیدن کنید.
گالری استانبول در موزه استانبول
این گالری، برای علاقهمندانی که میخواهند کار خارقالعادهای از تمام دوران تاریخی استانبول را مشاهده کنند، گزینهی بسیار مناسبی است. افسانه پیدایش تا عصر عثمانی، نمایشی از داستان این شهر را بازگو میکند. این گالری مجموعه خیلی جذابی برای کسانی است که میخواهند به سرعت دربارهی تاریخ این شهر توریستی بدانند.
تابوتهای پادشاهی در موزه باستان شناسی استانبول
یکی دیگر از بخشهای مهم موزه هنرهای اسلامی مربوط به تابوت پادشاهان میشود. این بخش پربازدیدترین بخشهای موزه باستان شناخته شده است، زیرا چندین تابوت توسط عثمان حمدی کشف و به آنجا انتقال دادهاند. اشکال و مجسمههایی که با ظرافت و دقت روی هر یک از این تابوتها ترسیم شده است داستانهای مختلفی را بازگو میکنند.