مسجد سلیمانیه استانبول Suleymaniye mosque Istanbul
همه چیز دربارهی مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه یکی از زیباترین و دیدنیترین مساجد شهر استانبول است که در بخش اروپایی این شهر واقع شده است. این مسجد دومین مسجد بزرگ استانبول به شمار میرود. مسجد سلیمانیهی یکی از نمادهای شهر استانبول است طوری که منارههای زیبای آن در اکثر عکسهای مربوط به این شهر دیده میشوند. معماری زیبا و قدمت 500 سالهی این مسجد جامع، آن را به یکی از به پربازدیدترین امکان دیدنی در استانبول تبدیل کرده است و گردشگران بیشماری سالانه به بازدید از این بنا تاریخی و ماندگار میروند. بازدید از این مسجد برای همهی افراد رایگان بوده و تماشای آن تجربهی جالبی برای مسافران میباشد. در این مسجد منعی برای عکاسی حتی با فلش وجود ندارد و به راحتی میتوان لحظاتی زیبا در مکانی شکوهمند را ثبت کرد.
اگر شما هم قصد خرید تور استانبول را داشته و به بازدید از این مسجد بی نظیر علاقه دارید، برای آشنایی با برخی از ویژگیهای آن در ادامهی این مطلب با بیسان همراه باشید.
تاریخچهی مسجد سلیمانیه استانبول
قدمت این بنا به 5 قرن پیش و دوران حکومت عثمانی باز میگردد. دستور ساخت این بنا توسط سلطان سلیمان اول (سلیمان کبیر) یکی از ثروتمدترین و قدرتمندترین پادشاهان عثمانی، در سال 964 هجری قمری و 1550 میلادی صادر گردید. ساخت این بنا حدود 7 سال به طول انجامید و در این مدت 3500 کارگر و بنا مشغول به ساخت آن بودند. بخشهایی از این مسجد طی آتش سوزی مهیبی که در سال 1660 میلادی در استانبول رخ داد، از بین رفت. اما در زمان حکومت سلطان محمد چهارم بازسازی و مرمت گردید. مسجد سلیمانیه بارها بر اثر زلزله و این قبیل از اتفاقات تخریب شده اما در نهایت با تعمیرات و بازسازیهای لازم به حالت اولیهی خود درآمده است.
معماری مسجد سلیمانیه استانبول
معمار این بنا نیز مانند بسیاری از بناهای شاخص ساخته شده در آن دوران همچون ایا صوفیه، خواجه معمار سنِان آغا معروف به سینان بوده است.
سبک معماری این بنا ترکیبی از معماری اسلامی و بیزانسی میباشد. مسجد سلیمانیه دارای گنبدی به ارتفاع 53 متر و قطر 27.5 متر میباشد. در اطراف این گنبد عظیم، نیم گنبدها و طاقهای زیبایی قرار گرفته است که علاوه بر ایجاد نمای زیبا باعث تقویت گنبد اصلی نیز شدهاند. به رسم مساجدی که در زمان عثمانی و به دستور پادشاهان ساخته میشد، مسجد سلیمانیه نیز دارای چهار مناره، در چهار گوشهی آن میباشد که ارتفاع آن به 76 متر میرسد. این منارهها دارای 10 بالکن هستند که جایگاه سلطان سلیمان را در مقام دهمین سلطان عثمانی نشان میدهد. از دیگر رسومی که در ساخت مساجد عثمانی وجود داشت، قرار گیری مدارس، حمام، کاروانسراها، غذا خوریها و درمانگاهها پیرامون ساختمان مسجد بود. به این دسته از مکانهایی که در اطراف مساجد ساخته میشد، جامی کولیهسی گفته میشد. در بخش پشتی این مسجد یک باغ زیبا تعبیه شده است که قسمتی از آن به آرامگاه سلطان سلیمان یکم و همسرش خرم سلطان و دخترش مهریماه اختصاص یافته است. امکان بازدید از این قسمت برای عموم مردم وجود ندارد. در بخش غربی این بنا یک حیاط بزرگ که دارای ستونهایی زیبا از جنس مرمر و گرانیت است، واقع شده است. بالکنهای ستوندار در داخل و خارج مسجد، از دیگر عناصر دیدنی این مسجد به شمار میرود. یک راهرو با 24 گذرگاه طاقی شکل در نزدیک یکی از دربهای این بنا قرار دارد که هر کدام با سنگهای خاص و خیرهکنندهای ساخته شدهاند. طراحی داخلی مسجد نیز با ظرافت کم نظیری انجام شده است. دیوارهها، محراب و منبر مسجد توسط کاشیهای ایزنیکی و سنگهای مرمر سفید مزین شدهاند.
رستورانهای اطراف مسجد سلیمانیه
در اطراف این مسجد مکانهای تفریحی زیادی از جمله رستورانهای مختلفی وجود دارد که میتوانید بعد از تماشای این بنای تاریخی زیبا، غذا را در آنها نوش جان کنید.
رستورانهایی که در اطراف مسجد سلیمانیه وجود دارند شامل موارد زیر میباشند:
رزینجانلی علی بابا Erzincali Ali Baba: ارائه دهنده غذاهای کاملا سنتی و اصیل ترکی میباشد.
علی بابا کانات لوکانتاسی Ali Baba Kanaat Lokantasi: ارائه دهندهی غداهای سبک ترکی مانند انواع دلمه و بورک میباشد که برای صرف عصرانه بسیار مناسب است.
گرفتار سلیمانیه Giriftar Suleymaniy: ارائه دهندهی انواع نوشیدنی سرد و گرم، کیک و اسنک میباشد.
آقا کاپیسی Aga Kapisi: ارائه دهندهی انواع نوشیدنی، سالاد، غذاهای ترکی و صبحانههای بی نظیر میباشد.
موقعیت مکانی مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه بر روی تپهای بلند در منطقهی کانتارجیلار با چشم اندازی به سمت گلدن هور و در فاصلهی کمی از گرند بازار قرار گرفته است. نام خیابانی که این مسجد در آن قرار گرفته پروفسور صدیق سامی اونار بوده که در میان محلیان به کوچهی معتادان معروف است. این معروفیت به دلیل وجود فروشندگان مواد مخدر در چایخانهی این کوچه بوده است. باغهای زیبا و سرسبز بسیاری در مسیر رسیدن به این مسجد وجود دارد. مفبرهی سینان، معمار این بنا نیز خارج از این مسجد در خیابانی به همین نام قرار گرفته است.
آدرس و دسترسی به مسجد سلیمانیهی استانبول
این مسجد در محلهی معروف فاتیح استانبول قرار گرفته است و برای دسترسی به آن میتوان از اتوبوس و تراموا استفاده کرد. با پیاده شدن در ایستگاه گرند بازار بیزانتی Beyazit-Grand Bazaar و یا دانشگاه لالهلی Laleli-Universityبه راحتی میتوانید خود را به این مسجد برسانید. دسترسی به این مکان از طریق مترو و ایستگاه Vezneciler نیز امکان پذیر میباشد.
Address: Süleymaniye Mah, Prof. Sıddık Sami Onar Cd. No:1, 34116 Fatih/İstanbul, Turkey
ساعات بازدید:
برای بازدید از مسجد سلیمانیه از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر به غیر از ساعت برگذاری نماز میتوانید اقدام کنید.
اگر تور ترکیه را برگزیدهاید و قصد سفر به شهر تاریخی و دیدنی استانبول را دارید، با بازدید از این مسجد سفر خود را کامل کنید و از معماری شاهکار و طراحی زیبای آن لذت ببرید