مسجد اورتاکوی استانبول

۵ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۶:۴۶ 0 دقیقه

 

عبدالمجید اول در سال ۱۸۵۴ به معماران ارمنی دربار دستور داد تا مسجدی زیبا در نزدیکی تنگه بسفر و پل بوغاز کاسن بسازند. معمار کسی نبود جز میکونوس بالیان که به همراه تعدادی از اعضای خانواده‌اش جزو معماران دربار عثمانی بودند. نکته جالب درباره مسجد مجیدیه این بود که برخی ویژگی‌های آن با کاخ دلمه باغچه مطابقت دارد. خانواده بالیان طراح کاخ دلمه باغچه بودند و به عبارتی قصد داشتند سبک معماری آن دوره را مشخص کرده و با نام خود ثبت کنند. بنابراین اگر برای شما سؤال پیش آمده که چرا مسجد اورتاکوی شبیه کاخ دولما باغچه است، به نام معماران این بناها دقت کنید.

 

مسجد برای سال‌های فعال بود تا اینکه در اواخر ۱۹ بر اثر زلزله بخشی از آن تخریب شد. البته این بنا مورد بازسازی قرار گرفت و بار دیگر دچار آتش سوزی شد. مسجد اورتاکوی همواره در حال مرمت است تا به عنوان نگینی زیبا در کنار تنگه بسفر میزبان نمازگزاران و گردشگران باشد.

 

جاذبه‌ های مسجد اورتاکوی

 

مسجد اورتاکوی دقیقا در کنار تنگه بسفر است. خانم‌ها می‌توانند در بخش زنانه این مسجد نماز بخوانند و از منظره زیبای دریا لذت ببرند. بدون شک یکی از زیباترین و معنوی‌ترین نماز‌های خود را در اورتاکوی تجربه خواهید کرد. گردشگرانی که از مسجد اورتاکوی بازدید کرده‌اند بر این باور هستند که نمای بیرونی مسجد بسیار زیبا‌تر از داخل آن است. شما می‌توانید در محوطه خارجی، عکس‌های زیبایی ثبت کنید و همچنین به مرغ‌های دریایی غذا بدهید. در نزدیکی مسجد اورتاکوی اغذیه فروشی‌های کوچکی وجود دارند که خوراکی‌های خیابانی استانبول را به فروش می‌رسانند.

 

اسکله اورتاکوی هم فاصله کمی با مسجد اورتاکوی دارد که می‌توانید از منظره آن لذت ببرید یا مشغول ماهیگیری شوید. تمام این زیبایی‌ها در مجموعه باعث شده که مسجد اورتاکوی در بین اماکن دیدنی استانبول بسیار محبوب باشد.

 

نحوه دسترسی به مسجد اورتاکوی

 

برای دسترسی به مسجد اورتاکوی اتوبوس بهترین انتخاب است. برای مثال در میدان تکسیم، سوار اتوبوس خط DT1 شده و در ایستگاه کاباتاش پیاده شوید. فاصله این ایستگاه تا مسجد اورتاکوی تنها ۳ دقیقه پیاده است. برای اطلاعاتی بیشتر با گروه پشتیبانی تورگردان تماس بگیرید.

 

بازدید از مسجد اورتاکوی

همه روزه، از ساعت ۹ صبح تا ۶ عصر

بازدید از مساجد تاریخی در استانبول رایگان است

اطلاعات بیشتر در باره مسجد اورتاکوی

 گردشگران توجه داشته باشند، از آن جایی که مسجد اورتاکوی بنایی مذهبی می باشد، یک سری آداب باید رعایت شود. حجاب بانوان و خانم ها اجباری بوده و ورود با کفش ممنوع است. غیر مسلمان ها نیز می توانند وارد مسجد شوند. مورد دیگه ای که گردشگران باید بدانند این است که هنگام اذان نمی توانند داخل مسجد شوند.

برای ورود به مسجد تاریخی اورتاکوی احتیاجی به پرداخت ورودی نیست. اما صندوق های خیریه ای در این مکان مذهبی وجود دارد که افراد در صورت تمایل می توانند مبلغی را به داخل آن ها بیندازند. اینگونه گردشگران می توانند سهمی از کمک به مستمندان داشته باشند.

ابراهیم پاشا در هنگام وزارت خود این مسجد را طراحی کرده و تمایل داشت خیلی زود آن را بنا کند. اما با شورش های داخلی که در دوره وزارت این فرد به وجود آمد بنیان گذاری مسجد ناکام ماند. داماد ابراهیم پاشا در سال ۱۷۲۱ تمایل داشت تا خواسته ابراهیم پاشا را به انجام برساند و مسجدی در محدوده کنونی مسجد اورتاکوی بنا کرد.

معماری آن را محمود آقا به عهده گرفت. چندی بعد پاترونا خلیل در سال ۱۷۳۰ شورش کرده و مسجد ساخته شده را به کلی نابود کرد. زمان سلطنت عبدالمجید مسجد اورتاکوی دوباره با مساحتی وسیع تر و جلوه ای زیباتر ساخته شد. سال ۱۹۸۴ آتش سوزی در این مسجد اتفاق افتاد و مسؤولان مربوطه مقدمات بازسازی مسجد اورتاکوی را فراهم کردند.

آخرین بازسازی مسجد بزرگ اورتاکوی که در سال ۲۰۱۴ به پایان رسید و مدت آن یک سال بود توسط یک نهاد سیاسی در ترکیه با نام وی جی اِم نجام شد. از دلایلی که باز سازی مسجد یک سال طول کشید، مرمت های اشتباهی بوده که از قبل بر روی آن صورت گرفته است.

 

مطالـــب پیشنهـــادی

تورهــای پیشنهــادی

نظـــرات کاربـــران

نظرات خود را در مورد این تور با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاه ثبت شده است

رزرو رایگان